torsdag den 28. marts 2013

Retning af videoer

En måde at kommentere på elevvideoer er, at lave en screencast henover elevens video. Man afspiller altså elevens video på skærmen og optager så afspilningen igen samtidig med, at man indtaler sine kommentarer på lydsporet.  Med musen kan man så også pege på de relevante dele af videoen man kommenterer på. Husk hvis der er en større kommentar kan man sætte elevens video på pause.

Det har den fordel for læreren, at man kan rette samtidig med man første gang ser videoen. Man skal altså ikke se videoen flere gange.

De to gange, hvor jeg har fået en video som aflevering har eleverne syntes det var en god måde at få feedback på.

torsdag den 14. marts 2013

Placering af elever i E-fløjen

Når jeg har undervisning i E-fløjen, E1, kræver jeg eleverne kun sidder på række 1,3,5 og 6. Der er lige plads til en klasse. Herved kan jeg komme ind og hjælpe næsten alle elever.
1. række kan hjælpes nede forfra. 3. række kan jeg hjælpe fra den 2. række, som er tom, og 5 række hjælpes fra 4 række og 6 række må lidt akavet hjælpes oppe bagfra.

søndag den 10. marts 2013

Jeopardyquiz

Kære alle,

Jeg ved ikke om I allerede kender til det her, men man kan lave en Jeopardyquiz på nettet som man både kan bruge i undervisningen, når man læser op til eksamen med sin klasse, og også kan sende til eleverne, så de kan bruge den derhjemme. Det er en sjov og underholdende måde at samle op på og kan bruges til mange fag, kan jeg forestille mig - og så elsker elever jo at dyste mod hinanden.

Følg instrukserne her:

http://netnyt.tdc.dk/publish.php?id=20298


God lørdag,
Sofie

(Denne besked er oprindelig sendt på lectio til os alle sammen)

onsdag den 6. marts 2013

Eksempler på screencasts

Ja, jeg har jo været her før med de der screencasts (se tidligere indlæg om screencast-o-matic), men nu må jeg lige dele nogle eksempler fra virkeligheden med jer.
I første video er det mig, der instruerer eleverne i, hvad de skal gøre.  Dette gør jeg med udgangspunkt i en almindelig power point. De to efterfølgende er elevbesvarelser. Det som gør videoerne interessante for andre end dansklærere (og dem med en sund forkærlighed for analyse og fortolkning selvfølgelig) er at se, hvordan disse to grupper af elever har valgt to forskellige præsentationsværktøjer (prezi og popplet) som udgangspunkt for deres screencasts. Det lykkes for begge grupper at lave rigtig gode præsentationer på hver deres måde!