fredag den 26. april 2013

Testmoz - en lynhurtig testgenerator

Hej alle

Via et link på Saras blog er jeg faldet over prøve-generatoren Testmoz, som jeg allerede har haft stor glæde af og hermed varmt anbefaler:

www.testmoz.com

Man kan meget hurtigt lave en prøve, som oven i købet retter sig selv. Når eleverne har taget testen, får de resultatet med det samme, og prøven kan tages flere gange. Et hit i en klasse med konkurrencemennesker. Som lærer har man naturligvis muligheden for at gå ind og se elevernes resultater.

Eksempler på brugen af testen:

  • Som opsamling i dansk: Eleverne kan tage en test med 10-12 spørgsmål i slutningen af timen efter en gennemgang af staveregler og fejltyper fra egne stile.(se evt. eksempel på en test, jeg har lavet til en klasse: https://testmoz.com/148044
    Indtast dit navn for at se prøven )
  • I forbindelse med teorigennemgang: Eleverne kan tage testen som det første i timen som en "tip en 13'er" til den forberedte lektie. Man kan derefter smide testen op på white board og lade eleverne uddybe svarene. Jeg har f.eks gjort dette i forbindelse med gennemgang af nyhedsbegrebet i et medieforløb i dansk.
  • Gennemgang af dagens primærtekst: I language B og A kunne man lave paper 1-lignende "questions and answers" til dagens tekst, og eleverne ville få hurtigt feedback på deres forståelse af teksten.
I får også lige et link til den blog, hvor jeg har fundet introduktionen + en god demo til testmoz. Man skal lige scolle lidt ned på siden for at finde demoen.

http://111variation.blogspot.dk/search/label/IT%20og%20anden%20teknik
Bloggen redigeres af Eva Pors. Den er en guldgrube af didaktiske tips og overvejelser over bl.a. IT og variation i undervisningen, alt sammen meget relevant for mange fag, men måske især fremmedsprogsundervisning og dansk.

Med venlig hilsen
Sophie /swa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar