søndag den 20. januar 2013

Screencast i undervisningen

Hej!

Hvis I kunne tænke jer at bruge live-optagelser af det, som foregår på skærmen i undervisningen - så læs med her:

Screencast-o-matic er et online program, som optager din stemme samtidig med, at det optager det, som du ser på din skærm. Det optager ikke dit ansigt, kun din stemme, så der er rig mulighed for at forberede undervisning i søndagstøj og morgenhår.

http://www.screencast-o-matic.com/I undervisningen har dette mange anvendelsesmuligheder.
Som lærer kan du introducere til et særligt begrebstungt eller kompliceret emne på en måde, som gør, at eleverne kan se det igen og igen.
Elever kan blive sat til at lave en screencast med mange forskellige sigter:  Det kunne være, at de selv skal introducere andre elever til et svært emne. De kunne få opgaven at kommentere på deres egen egen eller andres tekster, måske endda en statistik eller model?

Når man har optaget det, som skal optages, kan man enten gemme det på sin computer eller uploade det til youtube. Eleverne har dermed mulighed for at se/høre sine gode noter til eksamenlæsningen. Du har som lærer også mulighed for høre dine elevers mundtlige præstation på en ny måde.

Jeg har tyv-stjålet denne rigtig gode instruktion fra emuen:-) Mange tak til psykologilærer Jonatan Kolding Karnøe, der er ophavsmand til den.

Del endelig en video her på bloggen, hvis I har gode eksempler med screencast i undervisningen!Ingen kommentarer:

Send en kommentar